18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέλευση της πρωτοβουλίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην αίθουσα δ.σ. Νέας Σμύρνης

Συνέλευση της πρωτοβουλίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την Τρίτη 5/12 στις 7μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Ν. Σμύρνης.

”Παρά τις πανελλαδικές αντιδράσεις, έγιναν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που δεν αφορούσαν πάντως  λαϊκές κατοικίες. Ωστόσο δεν εμποδίστηκαν, χάρη στα αυξημένα μέτρα καταστολής και τη βία των ΜΑΤ, πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία, μερικοί από τους οποίους αφορούσαν πιθανότατα πρώτη κατοικία.” δηλώνουν μέλη της πρωτοβουλίας.

Το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, ισχύει μόνον για την Αθήνα και είναι προς το παρόν πιλοτικό. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν μπορούν να γίνουν σε άλλη πόλη (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα κ.α.), αφού δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα, καθώς η αρχική πρόβλεψη, για λειτουργία οκτώ συνολικά συστημάτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα, έχει μείνει προς το παρόν στα χαρτιά.

Αν, όμως, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γίνονται μόνον στην Αττική, στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν διενεργούνται καν πλειστηριασμοί, δηλαδή ούτε και με τον… παραδοσιακό τρόπο. Οι περισσότεροι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι ανά την επικράτεια, συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις βιαιοπραγίες από μέλη συλλογικοτήτων που επιδιώκουν την ακύρωση των πλειστηριασμών.

Αλλωστε, η νομοθετική ρύθμιση για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τους συμβολαιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους και τινάζουν στον αέρα τη διενέργεια των πλειστηριασμών, αν και εξαγγέλθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακόμα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, ενώ τα περιστατικά βίας κατά των συμβολαιογράφων πληθαίνουν συνεχώς.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα