24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

imagesΤο αυτονόητο που την τελευταία τριετία είχε καταντήσει αδιανόητο, φαίνεται πως εφάρμοσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και τελικά τον Ιανουάριο πέτυχε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα. Ποιο ήταν αυτό; Ότι εξ΄ αρχής συνεννοήθηκε με τους δημάρχους για τις ανάγκες τους , προχώρησε σε έγκαιρες και συνεχείς εκταμιεύσεις κονδυλίων αλλά απαίτησε πλήρη παρακολούθηση από την πλευρά τους, δαπανών και εσόδων.

Έτσι , σύμφωνα με τα σημερινά συγκριτικά στοιχεία Ιανουαρίου 2012- Ιανουαρίου 2013, οι Δήμοι, ως προς το σκέλος των εσόδων κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες εισπράξεις επί των ιδίων εσόδων τους που αφορούν το οικονομικό έτος 2013 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόροι, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, κτλ), εμφανίζοντας μια αύξηση περίπου 18%.

Παράλληλα, βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων των Δήμων που αφορούν τα προηγούμενα οικονομικά έτη καθώς τον Ιανουάριο του 2013, οι εισπράξεις εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 26% έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι. Η αύξηση αυτή συνέβαλε στην καταγραφή ταμειακού πλεονάσματος περί τα ?160εκ για τον μήνα Ιανουάριο του 2013, παρά την μείωση της τακτικής τους χρηματοδότησης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Έτσι είναι , όταν δίνεις παίρνεις κιόλας. Αρκεί να αναληφθούν και να τηρηθούν εκατέρωθεν οι δεσμεύσεις όπως συνέβη μεταξύ Στυλιανίδη και δημάρχων.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα