22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ

Με ανακοίνωση της, η δημοτική επιτροπή του ΛΑΟΣ Ν. Σμύρνης τιμά τους 3 ‘πεσόντες’ των Ιμίων. 16 χρόνια μετά τις μέρες του΄96 το ΛΑΟΣ καταγγέλλει τα Μ.Μ.Ε. και την πολιτική ηγεσία των τελευταίων ετών, για τη στάση τους απέναντι στο εθνικό αυτό ζήτημα. Αίσθηση προκαλεί το αίτημα της τοπικής του ΛΑΟΣ, καθώς ζητά τη μετονομασία πάρκου της Ν. Σμύρνης σε Πλατεία Ηρώων Ιμίων και την τοποθέτηση μνημείου με τα ονόματα των ‘πεσόντων’. Αναμένουμε ανακοίνωση-απάντηση της δημοτικής αρχής για αυτό το αίτημα.                                                     

Διαβάστε, παρακάτω, την ανακοίνωση.

 

                                                                                                                                                                 ‘‘16 χρόνια Τιμής και Μνήμης, 2 χρόνια Ένοχης Σιωπής από το Δήμο Νέας Σμύρνης

16 χρόνια πριν η πλειοψηφία των ανυποψίαστων Ελλήνων απορούσαν γιατί…
16 χρόνια μετά όλοι οι Έλληνες απορούν ως πότε επιτέλους…
Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια από την εφιαλτική ημέρα των Ιμίων, που ως σύγχρονοι Εφιάλτες κάποιοι ζητούσαν την υποστολή της Ελληνικής σημαίας ή του… πανιού, μετατρέποντας το απόλυτο λευκό του ξεκάθαρα κεκτημένου, σε γκρίζο της αμφισβήτησης και της… παραχώρησης.                                                                                 
Τρία παλικάρια, τρεις αληθινοί Έλληνες πατριώτες έπεσαν με συνέπεια προς το καθήκον υπέρ πατρίδος, σε αντιδιαστολή με τους πρόθυμους του εθνικού ξεπουλήματος.
Τότε όλη η Ελλάδα ενώθηκε στο θρήνο και το σπαραγμό μέσα από το άσβηστο πατριωτικό εθνικό αίσθημα μα δυστυχώς και πάλι διχάστηκε άνισα ως προς τα αίτια…
Οι πολλοί… τηλεθεατές των ΜΜΕ των συμφερόντων, έμεναν στα στοχευμένα προπαγανδιστικά ψευτοσενάρια των πρεσβειών εργολάβων, κάποιοι λιγότεροι, ευτυχώς, τα συνδέανε όλα στην κολλημένη κασέτα της αντιιμπεριαλιστικής προπαγάνδας της πώλησης κουπονιών και τέλος, οι «γραφικοί» και οι «ακραίοι» που μιλούσαν από τότε για θέματα ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο, για θέματα ξεπουλήματος των εθνικών πόρων αλλά και σχεδίου αλλοίωσης της Ελλάδας από μαζική λαθρομετανάστευση!
Λίγα χρόνια μετά, οι ίδιοι επιλήσμονες, δίχως τιμή και πίστη, αλλά σίγουρα με ειδική τιμή και μεγάλο βάρος παροχής υπηρεσιών…, δήλωναν στις συνεχείς ερωτήσεις και ενστάσεις των λίγων και «γραφικών» για ΑΟΖ και ορυκτού πλούτου, ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και στην μεταμοντέρνα εκδοχή αυτής του τέως Υπουργού Εξωτερικών ότι η ΑΟΖ, είναι… της μόδας!
Τόσα χρόνια οι ψυχές των ηρώων των Ιμίων μας «κοιτούν» ανήσυχα και αδικημένες για το πότε οι συνέλληνες για τους οποίους θυσιάστηκαν, θα ξυπνήσουν και θα τους δικαιώσουν για την υπέρτατη θυσία τους με το αυτονόητο…
Την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση του αδιαπραγμάτευτα ελληνικού πλούτου για τη σωτηρία της Μάνας Ελλάδας και του Έθνους!
Σήμερα στο θέατρο σκιών και γκρίζων σκιών με πρωταγωνιστές τους ίδιους Καραγκιόζηδες, Χατζιαβάτηδες, Κολλητήρια και Νιόνους… κάποιες νέες φιγούρες κάνουνε ακόμη και διαγωνισμούς για την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου, με ισχυρό πολιτικό αυχενικό ζήτημα μιας και κοιτούν μόνο προς το δυτικό Ιόνιο… Καλό και αυτό και όπως λέμε, κάλιο αργά παρά ποτέ!
16 χρόνια μετά οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατάλαβαν την αιτία αλλά και την αξία της θυσίας σε εθνικό αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο.
Στα του οίκου μας τώρα, η πρωτοβουλία μας αυτή τείνει να λάβει το χαρακτήρα της παράκλησης…, ένεκα του ότι αποτελεί συνέχεια δύο προγενέστερων προσπαθειών μας και πιο συγκεκριμένα, των από 13/01/2010 και 29/03/2011 αιτημάτων μας τόσο προς το Δήμο Νέας Σμύρνης όσο στον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με Αριθμούς Πρωτοκόλλου 5 και 2 αντιστοίχως.
Οι γραφικοί του παρελθόντος, μοιάζουν σήμερα ρεαλιστές και ικανοί στη διαρκή επιβεβαίωση των προφητικών τους θέσεων που η βαρύτητά τους, γύρισε τη ζυγαριά της άποψης των Ελλήνων όπου από το γιατί πριν από 16 έτη, έχουν περάσει στο ως πότε επιτέλους του σήμερα!
Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει το Ελληνικό κράτος ως αναγνώριση στους Ήρωες των Ιμίων, είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα εξόρυξης στο Αιγαίο να αφιερωθεί στους πεσόντες των Ιμίων…
Το πλέον αυτονόητο που πρέπει να κάνει η Δημοτική μας Αρχή ως ελάχιστος φόρος τιμής, είναι το πάρκο που περικλείεται από τις οδούς Κολωνίας, Μυριοφύτου, Σηλυβρίας και Σταδίου, να ονομαστεί σε Πλατεία Ηρώων Ιμίων καθώς και να μεριμνήσει για την τοποθέτηση μνημείου, αναγραφομένων των τριών πεσόντων ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ και ΕΚΤΟΡΟΣ ΓΙΑΛΟΨΟΥ.

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΓΩΪΣΜΟ. ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟΧΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ’’

 

 


Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα