24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ”ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Δήμο Ν. Σμύρνης.

Ο Δήμος μας βρίσκεται εντός των ορίων του «απαράδεκτου» νόμου, βάσει του οποίου ξεκινούν οι απολύσεις στους Ο.Τ.Α.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν πλήττεται από το νόμο αυτό είμαστε στο πλευρό του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α., αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους και την Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α. για να μην περάσει καμία απόλυση, καμία εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση.

Μετά τις μειώσεις των πόρων προς τους Ο.Τ.Α. με παράλληλη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ένα εκρηκτικό μείγμα απαξίωσης και δυσλειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, επιχειρούνται απολύσεις εργαζομένων, που θα «βαφτίζονται» διαθεσιμότητα και θα οδηγήσουν στην απελπισία χιλιάδες οικογένειες.

Δεν είμαστε αντίθετοι στη μετακίνηση, με κριτήρια κοινωνικά και γεωγραφικά ,μέσω μετατάξεων, στην ενίσχυση δήμων με έλλειψη προσωπικού. Αυτό είναι διαφορετικό από το να συναινέσουμε σε μια «ανθρωποφαγία».

Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο επίκεντρο μιας γενικότερης επίθεσης και προσπάθειας απαξίωσης. Με τα νέα μέτρα και τον Προϋπολογισμό του 2013 δυσχεραίνεται κι άλλο η δουλειά και η αξιοπρεπής λειτουργία των αιρετών, αμφισβητείται η αυτοτέλεια των Δήμων και ανοίγει η πόρτα της επιβολής καθεστώτος εποπτείας, μειώνεται δραματικά η χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. και σε πολλές περιπτώσεις καθίσταται δυσχερής η καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους και η υλοποίηση των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων.

Εμείς θα υπερασπιστούμε τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς, τα συμφέροντα των κατοίκων, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα