20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΣΟΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΡΙΖΑ ΧουντήςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την Τετάρτη 03/04 στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις σε Κύπρο και Ευρώπη. Το έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις αυτές, και για τις συνέπειές τους στη χώρα μας, δημιούργησε εναν εξαιρετικό και δημιουργικό διάλογο που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της εισήγησης του Ν. Χουντή:

Mε την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και το κούρεμα των καταθέσεων, έχει ξαναξεκινήσει, όχι μόνο στην Ελλάδα, η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ.

 Η νέα ΟΝΕ ή αλλιώς η Γερμανική Ευρώπη, που χτίζεται έχει τρία πολύ βασικά χαρακτηριστικά:
Πρώτο χαρακτηριστικό η ενίσχυση των ανταγωνιστικών ανισορροπιών προς το συμφέρον των ισχυρών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Η πρόσφατη απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων, καθώς και η απειλή ότι σε κάθε εθνική τραπεζική κρίση τη νύφη θα την πληρώνουν οι καταθέτες, δίνει στις γερμανικές και άλλες βορειοευρωπαϊκές τράπεζες ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις τάσεις φυγής κεφαλαίων από την περιφέρεια της ευρωζώνης, προς το κέντρο.
 
Δεύτερο χαρακτηριστικό, η αυστηροποίηση του πλαισίου του ευρώ. Η Οικονομική Διακυβέρνηση, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καθώς επίσης και ο Ευρ. Μηχανισμός Σταθερότητας (
ESM), έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο νομισματικής ένωσης, οδηγώντας ουσιαστικά στη συνταγματοποίηση της λιτότητας. Στο νέο πλαίσιο του ευρώ, κάθε κράτος μέλος είναι υποχρεωμένο να γίνει μια μικρή Γερμανία, ενώ εάν προσπαθήσει να αναπτύξει μια αυτόνομη, εναλλακτική, οικονομική πολιτική, οι ποινές θα είναι βαριές, χρηματικές, αλλά και πολιτικές. 
Τρίτο χαρακτηριστικό η ακύρωση των δημοκρατικών διαδικασιών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη νέα μορφή της ΕΕ και της ευρωζώνης, δεν μπορούν να χωρέσουν η δημοκρατική νομιμοποίηση και ο σεβασμός στη λαϊκή και εθνική κυριαρχία. Δεν μπορεί π.χ. ένας λαός να αποφασίσει το ύψος και τη διάρθρωση του Προϋπολογισμού του εάν πρώτα δεν εγκριθεί από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, με μια στάση στο Βερολίνο!!!
Η πορεία, λοιπόν, που ακολουθεί η Ευρ. Ένωση υπό την ηγεμονία της Γερμανίας, είναι απόλυτα αναντίστοιχη με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης, αλλά και με την άμεση ανάγκη να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή στο Νότο της Ευρώπης και να ξεκινήσει μιας νέα πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και ανασυγκρότησης.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά από πολύ νωρίς είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα και την πολιτική στόχευση της «επαναθεμελίωσης της ΕΕ» πάνω στις βάσεις της δημοκρατίας, της ισότητας, του σεβασμού στις εθνικές διαφορές και ιδιαιτερότητες και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στον ίδιο δρόμο κινούνται και σήμερα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που δίνουν τη μάχη για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων που οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή ολόκληρους λαούς, αλλά και την ανατροπή της νέας ΟΝΕ, που αποτελεί εργαλείο υποβολής της γερμανικής ηγεμονίας και της γενικότερης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.”

Σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε σε επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έφοδοι κουκουλοφόρων, τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής, η ακόμη και ξένης κατοχής

Είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση.

Ο πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων. Μια πολιτική που αψηφά την τοπική κοινωνία και οδηγεί σε τεράστιες περιβαλλοντικές βλάβες δεν μπορεί να επιβληθεί παρά με την κρατική βία.

Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Όλοι/ες στην πορεία του Σαββάτου 13/04 στις 12:00 στο Μοναστηράκι

Ημέρα Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας και Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

          ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 10/04/2013

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα