24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοπρασία τον Σεπτέμβρη για την κατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου στην πόλη μας

Η 19η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως ημερομηνία για τη δημοπράτηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης, στην Αρτάκης. Το νέο γήπεδο 3514 θέσεων, που θα ονομάζεται «Βιοκλιματικό – Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης», κοστολογείται στα 20,85 εκ. ευρώ, ενώ η διάρκεια της κατασκευής του ορίζεται στους 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως αναφέρει το ypodomes.com εάν ξεκινήσει στις αρχές του 2018 θα τελειώσει αν όλα πάνε καλά και δεν θα έχει παραπάνω παράταση στις αρχές του 2020. Φορέας του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής και το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της περιφέρειας, ενώ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών τεχνικών εταιριών.

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο θα κατασκευαστεί στη θέση του υφιστάμενου κλειστού γυμναστηρίου, επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη — κατά το δυνατόν — ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης.

Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτηρίου όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

Πληροφορίες από ypodomes.com

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα