20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση Πρωτοβουλίας των 1000 στη Ν. Σμύρνη 15/2

Η Πρωτοβουλία των 1.000 Νέας Σμύρνης σας καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

Προς μια κοινωνία των 300 ευρώ; Η απάντηση του κινήματος και της Αριστεράς

ef8bd3de49a270d49d40baf602fbfad5_XL
Θα μιλήσουν:

  • Τάκης Μαστρογιαννόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ (συμμετέχει στην ΑΝΑΣΑ)
  • Δημήτρης Μητρόπουλος – Πρωτοβουλία των 1.000 (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής/Παρέμβαση)

  • Πάρης Μακρίδης – Πρωτοβουλία των 1000 (Ξεκίνημα)

Θα παρέμβουν στη συζήτηση:

  •  Αποστόλης Κασιμέρης – μέλος ΔΣ εργαζομένων στην ΕΘΕΛ

  • Διονύσης Χριστόπουλος – πρόεδρος Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής               Δήμου Αθήνας

Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 18.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (στην πλατεία, πάνω από τα Goody’s)

Τα τελευταία τρία χρόνια είδαμε μεγάλους αγώνες να αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία,  αγώνες που επιχείρησαν να σταματήσουν τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές. Παράλληλα, η μεγάλη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς θέτει σημαντικά ζητήματα και καθήκοντα στο εργατικό κίνημα, στην Αριστερά συνολικά και σε όλους τους αγωνιστές.

Η «Πρωτοβουλία των 1.000» που παλεύει για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο Διεξόδου και για τη συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς δημιουργήθηκε στις αρχές Νοέμβρη από πάνω από 1.000 αγωνιστές, μέλη οργανώσεων αλλά και ανένταχτους, με σκοπό να τοποθετηθεί πάνω σε αυτά τα ζητήματα, να συμβάλλει στην ενωτική δράση της Αριστεράς και στην προώθηση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση.

Η «Πρωτοβουλία των 1.000» θεωρεί ότι η μοναδική λύση απέναντι στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή που βιώνουμε βρίσκεται έξω από τα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, στην προοπτική μια κοινωνίας στην οποία η οικονομία λειτουργεί προς όφελος των πολλών κι όχι για τα κέρδη μιας ελάχιστης μειοψηφίας που ελέγχει τις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, τις τράπεζες, τον εφοπλιστικό στόλο και τα ΜΜΕ. Στηρίζει την πάλη για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σ’ αυτήν ακριβώς την προοπτική και στόχο.

Θεωρεί ότι καταλύτης σε αυτή την πορεία είναι η πολιτική και κινηματική ενωτική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που να περιλαμβάνει:

 

  • Την άρνηση πληρωμής του χρέους

  • Τη θέση «καμιά θυσία για το ευρώ»

  • Την κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους

  • Την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

  • Την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με σκοπό τη συγκρότηση ενός προοδευτικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας

  • Τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και διαχείριση σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Για τη μαζικοποίηση αυτών των ιδεών μέσα στην κοινωνία παλεύει η Πρωτοβουλία των 1.000. Η ανοιχτή συζήτηση που οργανώνουμε την Παρασκευή 15 Φλεβάρη ανάμεσα σε διαφορετικές δυνάμεις της Αριστεράς υπηρετεί ακριβώς τους πιο πάνω στόχους: τη συνεργασία της Αριστεράς, στη βάση ενός ριζοσπαστικού  προγράμματος σύγκρουσης με τα κατεστημένα συμφέροντα, πέρα από κομματικά τείχη και οχυρώσεις.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα