14.6 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημο μέλος του παγκοσμίου δικτύου ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ της UNESCO ανακηρύχτηκε ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Επίσημο μέλος του παγκοσμίου δικτύου ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ της UNESCO ανακηρύχτηκε ο Δήμος Νέας Σμύρνης στις 20 Μαρτίου 2018, με την αποστολή Πιστοποιητικού Μέλους του Ευρωπαϊκού Γραφείου της UNESCO.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης: «Η UNESCO με το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου δικτύου πόλεων, που θα κινητοποιήσει τοπικές κοινωνίες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους σχετικά με την προώθηση ευκαιριών μάθησης και εξέλιξης για τους πολίτες.

Μέλη του δικτύου «ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ UNESCO» ανέρχονται σε 650 πόλεις από όλο τον κόσμο.

Η ένταξη του Δήμου Νέας Σμύρνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων της UNESCO έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή στρατηγικών, μέσω των οποίων μπορούν να οικοδομηθούν δυναμικές και βιώσιμες «ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ».

Τα οφέλη της ένταξης της πόλης της Νέας Σμύρνης είναι πρωτίστως η διασύνδεση με την UNESCO και ένταξη στα προγράμματα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η διαρκής συνεργασία & υποστήριξη από την Ελληνική Επιτροπή για την UNESCO, η συνεργασία με πόλεις του δικτύου για την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινών προκλήσεων, όπως το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή αλλά και η υλοποίηση κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα έχει πλέον τη δυνατότητα διασύνδεσης με Πανεπιστήμια τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών & επιστημονικών δράσεων, μέσα από την ανάδειξη, τη διάχυση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών & τεχνογνωσίας.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο μας, η ένταξή του στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο διότι η Νέα Σμύρνη έχει μια πλούσια πολιτιστική δράση αλλά και κληρονομιά, που γεφυρώνει τις ελληνικές ακτές του Αιγαίου με τις ακτές της Ιωνίας, ώστε να αποτελέσει δίαυλος στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα