22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η φάση είναι Νέα Σμύρνη γράφει η Τζένη Μελιτά

Επιτέλους, κατάλαβα γιατί οι Νεοσμυρνιώτες  είναι τόσο πωρωμένοι με την περιοχή τους. Και με τον Πανιώνιο.
 

0
Shar
Επιτέλους, τα βρήκαμε με τον Αντιπτέραρχο Χατζηϊωάννου! Βεβαίως να πούμε σε αυτό το σημείο ότι όλα διορθώθηκαν χάρη στην ανωτερότητα και τη μεγαλοψυχία μου. Μπράβο μου. Στο θέμα μας, όμως. Καιρό τώρα, φίλοι, γνωστοί και λοιπές ψωμόλυσσες μου έχουν προτείνει επισταμένως τη φάση Νέα Σμύρνη, πόσο γ@%!*? η Νέα Σμύρνη, τι ωραία η Νέα Σμύρνη κλπ. Πήγα. Είδα. Επιβεβαίωσα.

Η φάση είναι Νέα Σμύρνη γιατί:

 

 

– Έχει το πιο φανατικά πιστό κοινό εδώ και δεκαετίες. Και αυτά τα πράγματα δεν γίνονται τυχαία.

– Ξύπνησα την επομένη 100% χωρίς hangover.

– Είναι αισθητικά όμορφη. Η Πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι από τις πιο όμορφες πλατείες που έχω πάει στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στα μείον, η μάστιγα που ακούει στο όνομα πάρκινγκ, όπως σε τόσες και τόσες περιοχές. Α, και η φοβία μου να περνάω πεζή τις γραμμές του τραμ, μη βρω φρικτό θάνατο, όπως ο Gaudi στη Βαρκελώνη. Αλλά γι’ αυτό δεν φταίει η Νέα Σμύρνη.

 

 

Θα φταις αν δεν φας στο «Κεφτές και δε φταις»

 

 

Πόσο χαίρομαι όταν μέσα από αυτή τη στήλη μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μαγαζιά που μετά θα λιγουρεύομαι πως και πως πότε θα τα ξαναεπισκεφθώ. Τέτοιο μαγαζί είναι το αμιγώς κεφτεδάδικο «Κεφτές και δε φταις». Εδώ μπορείς να γευτείς τα πάντα γύρω από τον κεφτέ. Από τον παραδοσιακό κεφτέ της γιαγιάς μέχρι τον πιο γκουρμεδιάρικο με σως σύκου, μανιτάρια ή καρότο και άλλα πολλά. Α, και το σημαντικότερο. Θα φας φοβερά με 10 ευρώ το άτομο.

Είμαι κορίτσι για σπίτι. Ή τουλάχιστον κεφτεδάδικο.

 

Μου τρέχουν τα σάλια σου λέω.

 

Εδώ έγινε μακελειό. Με τη σειρά σου λέω τι πήραμε: “Κεφτέδες που βλέπουν” (με 2 τηγανιτά αυγά δηλαδή, στα 5 ευρώ), “Τυροκεφτέδες” (διάφορα μείγματα τυριών με σύκο, στα 6 ευρώ), “Μουσκεμένος κεφτές” (βουτηγμένοι σε σάλτσα ντομάτας με τριμμένη φέτα, στα 6 ευρώ), “Λευκός κεφτές” (βουτηγμένοι σε λευκή σάλτσα και μανιτάρια, στα 6 ευρώ), “Οι κεφτές της Μέρκελ” (μπιφτεκάκια στη σχάρα, όπως τα τρώει η Μέρκελ στο Βερολίνο, στα 6 ευρώ), “Μαφιόζο Μπερλουσκόνι” (κεφτέδες με πικάντικη σάλτσα και linguini, στα 6 ευρώ) και “Βρέχει κεφτέδες με αυγά” (το μεγάλο πιάτο με τις πατάτες και τα αυγά που βλέπεις μπροστά μπροστά, στα 20 ευρώ). Δεν έμεινε κεφτές για κεφτές.

 

Σε γεμίζω χρήσιμες πληροφορίες. Κάθε Δευτέρα “La grande buffet”, όπου σερβίρεσαι μόνος σου με όλα τα πιάτα του καταλόγου όσες φορές θες, πληρώνοντας 15 ευρώ. Και κάθε Τετάρτη, με περιορισμένο μενού, αλλά όσο τσίπουρο ή μπύρα θες, πληρώνεις 12 ευρώ.

“New Habits”. Το απόλυτο must

 

 

Μέσα σε μόλις 16 μήνες το “New Habits” επί της πλατείας κατάφερε να ακουστεί πολύ, ακόμη και σε κόσμο που δεν ζει στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης. Γι’ αυτό θα δεις τακτικούς πελάτες από το Χαλάνδρι, τη Γλυφάδα, την Ερυθραία. Ειδικά, στα «Greek Habits» parties του κάθε Κυριακή από τις 21.00, όπου γίνεται το σώσε. Με λίγα λόγια, το “New Habits” είναι hot spot και διαθέτει πολύ πολύ πολύ ωραίες παρουσίες. If you know what I mean.

 

Barwoman Δόμνα επί τω έργω.

 

Δοκίμασε τα κορυφαία του μαγαζιού: Bubble bubble με βάση τη βότκα, Little Bunny με βάση το ρούμι και Green Delight με βάση το gin. Όλα στα 8 ευρώ

Όλο τρώω και σταματημό δεν έχω.

 

Τα παπάκια στη σειρά. Ένας εκ των συνιδιοκτητών του “New Habits” έχει τρέλα με τα παπάκια και έχει μαζέψει αυτή τη συλλογή απ’ όλο τον κόσμο. Ελβετία, Γερμανία, Βρετανία… Σήμα κατατεθέν και στον κατάλογο και στα σουπλά του μαγαζιού.

Η φάση είναι “Pop up”. Πάει και τελείωσε

 

 

Βρήκα νέο στέκι. Άργησα βέβαια περί τα 11 χρόνια (τόσα λειτουργεί το “Pop Up”), αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Πόσο χαίρομαι όταν συμβαίνει αυτό. Και ο λόγος είναι απλός. Συνδυάζει την πιο χύμα -με την καλή έννοια- φάση της πλατείας με μια οικογενειακή ατμόσφαιρα και τις πιο ψαγμένες μουσικές της πλατείας με τα εντελώς value for money κοκτέιλς του. Κάθε Πέμπτη, δε, όλη μέρα πίνεις κοκτέιλ στα 5 ευρώ. Ενώ, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, λαός μαζεύεται απ’ όλη την Αθήνα για τα ξακουστά electro parties του με quests Έλληνες και ξένους djs.

 

Meet Μάριος. Στην ευρύτερη περιοχή τον ξέρουν όλοι για τα κορυφαία κοκτέιλς του που φτιάχνει στο μαγαζί τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Σλουρπ λέμε. Συστήνω ανεπιφύλακτα El Pirata, My Square και Pussy Galore Vol 2.

Πετύχαμε hip hop και r ‘n b party στο backstage bar (διότι το μαγαζί διαθέτει 2 μπαρ παρακαλώ), εξού και οι χοροί. Όμως, θα ήθελα την προσοχή σας για το event στις 29/11, στο οποίο οι Proffesional Crap Dancers παρουσιάζουν τον Βρετανό dj Haules Baules

 

Εξ αριστερών ο αγαπημένος dj Λουκάς του “White Monkey” στο Χαλάνδρι, του “Pop up” και πολλών ακόμη στεκιών. Και εκ δεξιών… Το χειροκρότημά σας, παρακαλώ, για το αγαπημένο μου ανιψούδι, τον Σταύρο, φανατικό Νεοσμυρνιώτη και φοβερό ξεναγό της περιοχής.

Για τη συνέχεια “Mugshot”

 

 

Όταν τον κατάλογο των κοκτέιλς υπογράφει ο Τεό Σπυρόπουλος (πάτα εδώ για να καταλάβεις ποιος είναι ο Τεό), δεν έχεις άλλη επιλογή απ’ το να περάσεις από το “Mugshot” για μια δοκιμή. Έχει ανοίξει μόλις 40 ημέρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με minimal industrial διακόσμηση, προσεγμένες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας και ενδιαφέροντα events. Τσέκαρέ το.

 

Προτείνω με το χέρι στην καρδιά “Mint Julep”

 

Και κριθαρότο με γαρίδες, κατίκι Δομοκού και βασιλικό

 

Επιδεικνύω και τη σημερινή ενδυματολογική υπερπαραγωγή by Βαρβάρα Κεβγά, πρώην Νεοσμυρνιώτισσα και νυν φίλη, στυλίστρια και ηρωίδα. Θα σας την γνωρίσω στο “Η φάση είναι Γκάζι”, γιατί το κορίτσι είναι και πολύ όμορφο λέμε.

Ενόσω εγώ δοκιμάζω γαρίδες, να σε ενημερώσω ότι 27 του μηνός έχουν live στο μαγαζί οι εξαιρετικοί Vanila Swing και στις 28 παίζει η Ms Lefki. Κάμε τα κουμάντα σου από τώρα.

 Η κλασσικότερη αξία της Αθήνας. “Το Επιτόκιο”

 

Εξ αριστερών ο υπεροχότατος συνιδιοκτήτης του μαγαζιού Θάνος και εκ δεξιών αναγνώστης Sport24 καραμπινάτος

Από το 1987 παρακαλώ -αγέννητο ήμουν ακόμη- που λειτουργεί αυτή η μαγαζάρα που ακούει στο όνομα “Επιτόκιο”, έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο στέκι όλων των ηλικιών. Το εννοώ. Και εξηγούμαι. Μουσικάρες απ’ όλη τη γκάμα του ροκ. Παραδοσιακή ξύλινη μπάρα σε στυλ κάτι μεταξύ ιρλανδέζικης παμπ και νεοϋορκέζικο μπαρ. Το απαραίτητο ξενύχτι. Καθαρά και φτηνά ποτά. Τέλος. Έπος.

 

Και βάζω μπύρες, βάζω μπύρες, βάζω μπύρες

 

Εδώ όλοι είναι Πανιώνιοι. Κάτι θα ξέρουν.

 

Το μέλλον του συκωτιού μου προμηνύεται δυσοίωνο.

Αντί επιλόγου

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, την επόμενη εβδομάδα σας ετοιμάζουμε κάτι μεγαλοφυές -που λέει ο λόγος-. Θεού θέλοντος και Αντιναυάρχου Χατζηϊωάννου επιτρέποντος. Μέχρι τότε μόνο αγάπη.

 

 

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

Κεφτές και δε φταις: Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 2112160000

New Habits: 25ης Μαρτίου 25, Πλατεία Νέας Σμύρνης. Τηλ. 210 9311745

Pop up: 25ης Μαρτίου 13, Πλατεία Νέας Σμύρνης. Τηλ. 2112137681

Mugshot: 25ης Μαρτίου 11, Πλατεία Νέας Σμύρνης. Τηλ. 210 9311372

Επιτόκιο: Αγίας Φωτεινής 19, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9350232

Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου

(που δεν αξιώθηκε αυτή την εβδομάδα να έρθει να με πάρει από το σπίτι μου. Αντιθέτως, έτρεχα εγώ να τον μαζέψω και με έστησε κιόλας. Για να βάζουμε σιγά- σιγά τα πράγματα στη θέση τους. Ευχαριστώ. Πες και συ τώρα τα δικά σου).

Τιτανοτεράστιε αναγνώστη,

Η Τζένη ήρθε και με πήρε από το σπίτι. Μετά με γύρισε κιόλας. Και δεν γκρίνιαξε ούτε στιγμή. Όταν φτάσαμε στα κεφτεδάκια βέβαια, είχαμε μια από τις Στιγμές της. Jenny doesn’t share food.

Πηγή:http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/nyxta/tzeni-vgainei/h-fash-einai-nea-smurnh.3153006.html

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα