20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μετά από 95 χρόνια Θεοφάνεια στη Σμύρνη

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗΚαι επίσημα με άδεια από την Τουρκική κυβέρνηση ο εορτασμός των Θεοφανείων για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη αγαπημένη μας  Σμύρνη. Μοναδική παραφωνία ο άσχημος και βροχερός καιρός.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων άρχισε στις 8:30 το πρωί με τη θεία λειτουργία, στην εκκλησία του Άγιου Βουκόλου,  με κάθε επισημότητα για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια από τον μητροπολίτη Σμύρνης και έξαρχου Ασίας κκ Βαρθολομαίο και τον Επίσκοπο Ερυθρών Κύριλλο Συκή, καθώς και άλλων κληρικών.  Μετά ακολούθησε ο καθαγιασμός τον υδάτων στη παραλία της Πούντας απέναντι από το Ελληνικό προξενείο παρουσία πιστών και επισήμων από την τοπική κοινότητα και την Ελλάδα.…!  Την επομένη του Αγ Γιαννιού εκτελέστηκε η θεία λειτουργία στον ναό της Αγίας Φωτεινής όπου χτυπά η καρδιά της ορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης, το παρόν έδωσαν σύσσωμος ο ορθόδοξος πληθυσμός της πόλης (Έλληνες, Ρώσοι, Γεωργιανοί και Ουκρανοί) μια που σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο ήταν Χριστούγεννα, και εορτάστηκαν κατ’ οικονομία και με ιδιαίτερη κατάνυξη….!

Τα περιστέρια της ειρήνης που πέταξαν για πρώτη φορά πέρυσι εξακολουθούν να πετούν γεμίζοντάς μας ελπίδα και αισιοδοξία….! Και του χρόνου….!

Μανώλης Γρηγοράκης

Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου

Νέας Σμύρνης

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα