17.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με νίκη έκλεισε τη σαιζόν ο Πανιώνιος επί του Λεβαδειακού

Ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Λεβαδειακό κι ολόκληρωσε μια μεγάλη σεζόν με τρίποντο. Μπανανά και Γεσίλ οι σκόρερ σε μια γεμάτη από φάσεις αναμέτρηση.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο τελευταίο του ματς στον πάγκο του Πανιωνίου είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να συμπληρώσει 18αδα. Εκτός για διάφορους λόγους οι Σιώπης, Μασούρας, Βλάχος, Γκιοατά, Λάμπρου, Ντουρμισάι καθώς και οι μακροχρόνιοι.

Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά. Οι Κόρμπος και Ουάσινγκτον ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Βουκελάτο, Μακρύλλο και  Σπιριντόνοβιτς την τριάδα πίσω από τον Γεσίλ που βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του ξεκίνησε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς σε σύστημα 3-5-2. Ο Επασί ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τους Φαβάρο, Τριποτσέρη και Νίκα αμυντική τριάδα. Ο Καραχάλιος είχε όλη την δεξιά πλευρά, με τον Ζαραδούκα την αριστερή. Καλτσάς και Νουάνκο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Σουμπίνιο σε ελεύθερο ρόλο. Τέλος, Γιακουμάκης και Μαρκόφσκι αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ευκαιρία ο Λεβαδειακός, γκολ ο Πανιώνιος

Παρά την βροχή οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι από νωρίς είδαμε να δημιουργούνται ευκαιρίες με τον Λεβαδειακό να απειλεί πρώτος στο 6′ με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι την οποία έδιωξε ο Κότνικ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με τον καλύτερο τρόπο στο 16′ όταν σε φάση διαρκείας ο Μπανανά με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες του Πανιωνίου προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά τόσο ο Μαρκόφσκι (19′) όσο και ο Ζαραδούκας (21′) δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η βροχή δυνάμωνε αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι με την μπάλα πάνω-κάτω με τον Γιακουμάκη στο 39′ να έχει την τελευταία καλή στιγμή.

Το καθάρισε με Γεσίλ

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και καθάρισε το ματς. Αφού αρχικά στο 52′ ο Επασί με τα ακροδάκτυλα και με την βοήθεια του δοκαριού έσωσε το γκολ στην κεφαλιά του Σταυρόπουλου, στην επόμενη φάση οι «κυανέρυθροι» έκαναν το 2-0 με τον Γεσίλ ο οποίος μετά την υπέροχη πάσα του Μακρύλλου σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του παιχνιδιού και όποτε τους δινόταν η δυνατότητα γίνονταν επικίνδυνοι με τον Γεσίλ στο 65′ να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Λεβαδειακός είχε την μεγάλη ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς όταν στο 66′ ο Καραχάλιος μόνος απέναντι στον Κότνικ κατάφερε να αστοχήσει.

Μετά την φάση αυτή ο Λεβαδειακός έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα, την ώρα που ο Πανιώνιος κρατούσε άνετα χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Ο Καθάριος έδωσε μια πνοή στους φιλοξενούμενους και στο 83′ ο πρώην άσος του Πανιωνίου είχε διπλή ευκαιρία αλλά τόσο το δοκάρι όσο και ο Κότνικ είπαν όχι. Οι Βοιωτοί πίεσαν στο τέλος έστω για το γκολ της τιμής, αλλά χωρίς επιτυχία με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ,  Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Ουάσινγκτον, Μακρύλλος (64′ Οικονομίδης), Βουκελάτος (84′ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (88′ Πινιώτης), Γεσίλ

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Φαβάρο, Τριποτσέρης, Νίκας (71′ Σαβαντόγκο), Καραχάλιος, Ζαραδούκας, Καλτσάς, Νουάνκο, Σουμπίνιο (80′ Καθάριος), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι (88′ Ιωαννίδης)

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα