18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: ζούμε στην εποχή της τσόντας και του σκληρού πορνό

Την επισήμανση πως οι άνθρωποι σήμερα ζουν την εποχή «της τσόντας και του σκληρού πορνό» έκανε από θρόνου το απόγευμα της Παρασκευής ο μητροπολίτης Ν. Σμύρνης Συμεών.

«Η εποχή μας είναι – ας μην διστάσουμε να το πούμε- ροζ εποχή, της τσόντας και του σκληρού πορνό. Είναι η εποχή των ροζ διαφημίσεων, η εποχή των ροζ τηλεφωνημάτων. Δεν είναι δύσκολο να βεβαιωθούμε για αυτό.

Μια ματιά στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών, ένα βλέμμα προσεκτικότερο στις διαφημίσεις που λανσάρονται, μια ματιά στα περιοδικά που αναρτώνται έξω από τα περίπτερα μας η ακόμα αν θα το θέλουμε σερφάροντας στο διαδίκτυο να διαπιστώσουμε ανάλογα στις αντίστοιχες ιστοσελίδες» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, σύμφωνα με το oprthodoxia.info.

Ο μητροπολίτης που χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών στον ιερό ναό «Παναγίτσας» στο Παλαιό Φάληρο, θέλησε να αναλύσει τον στίχο «Χαίρε η στήλη της παρθενίας» που ακούστηκε και μίλησε για τη παρθενία της Θεοτόκου, προ και μετά την γέννηση του Ιησού.

Με αφορμή αυτό μίλησε για την δυσκολία της Εκκλησίας να μιλήσει σήμερα για «αγνότητα και παρθενία» επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση πως η Εκκλησία αντιτίθεται στις προγαμιαίες σχέσεις.

«Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, μια εποχή που δεν είναι εύκολο σήμερα στους ανθρώπους αποτινόμενη η Εκκλησία να ομιλήσει για αγνότητα και παρθενία, για παρθενική ζωή, Γιατί; Γιατί ακριβώς το κλίμα που επικρατεί και οι αντιλήψεις από τις οποίες εμφορούνται οι πολλοί δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν αυτή τη μεγάλη αλήθεια» σημείωσε ο μητροπολίτης.

Συμπλήρωσε πως «όσο όμως δύσκολο κι αν είναι για την Εκκλησία σήμερα να απευθυνθεί στα παιδιά της και να ομιλήσει γι’ αυτό το θέμα για την παρθενικότητα και την αγνότητα, η Εκκλησία συνεχίζει να καταθέτει την μαρτυρία της, να καταθέτει τον τρόπο και το ιδανικό ζωής το οποίο υποδεικνύει το Ευαγγέλιο Ιησού Χριστού και να καλεί τα παιδιά της σήμερα αλλά και χθες όπως και αύριο να ακούσουν τη φωνή της και να προσέξουν τη μαρτυρία της».

Δεν ήρθαμε στον κόσμο για να κάνουμε μόνο σεξ

Ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης σχολιάζοντας τα όσα προβάλλονται αναφέρθηκε στη γυναίκα σημειώνοντας πως «…δεν είναι εργαλείο ηδονής στα χέρια μας. Είναι κι εκείνη εικόνα του θεού, ισότιμη και ισοστάσια με τον άνδρα» και τόνισε πως «στον κόσμο αυτό δεν ήρθαμε για να κάνουμε μόνο σεξ. Στον κόσμο αυτό δεν καταξιώνεται ο άνθρωπος ικανοποιώντας τα πιο βαθιά αλλά ταυτόχρονα και σκοτεινά ένστικτά του. Στον κόσμο αυτό ό άνθρωπος είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού που δεν μπορεί παρά να ενσαρκώνει στη ζωή του ότι ακριβώς συνεπάγεται η κλίση του (…) να κατακτήσει το καθ’ ομοίωση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στον γάμο ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στις νέες νομικές δυνατότητες που έχουν τα ζευγάρια.

«Για εμάς σεξ και αγάπη δεν χωρίζονται. Συνυπάρχουν ενωμένα και εκφράζονται μέσα στον ευλογημένο χριστιανικό γάμο. Έξω από τον χριστιανικό γάμο οποιαδήποτε ανευλόγητη συνοίκηση και συμβίωση ανθρώπων έστω κι αν έχουν την κάλυψη νομιμότητας έστω κι αν καλύπτεται από τον μανδύα της νομιμότητας για εμάς τους χριστιανούς προσκρούει στο Ευαγγέλιο και την χριστιανική ηθική» είπε.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα