20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια, «Ο Γιάνκοβιτς χτυπάει το κεφάλι του…»

bobanΕίναι από τις στιγμές που δεν έχουμε ξεχάσει, αλλά θα ευχόμασταν να μην είχε συμβεί.«Ο Γιάνκοβιτς, επιθετικό φάουλ, πέμπτο. Ο Γιάνκοβιτς διαμαρτυρόμενος πήγε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπασκέτα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει γεμίσει με αίματα στο κεφάλι ο Σέρβος. Βλέπετε, έχει γεμίσει αίματα το παρκέ. Μια αντίδραση εκνευρισμού της στιγμής από τον Γιάνκοβιτς, χτύπησε το κεφάλι του στη βάση του καλαθιού…»! Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιάννης Καραλής τη φάση, που «σημάδεψε» το ελληνικό μπάσκετ, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια. 

Του Τάσου Νικολόπουλου 

Ο Πανιώνιος είχε «επιστρέψει» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη από το -17 και με το σκορ στο 50-56 υπέρ των «πράσινων», ο Σταύρος Κουκουλεκίδης σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Τουλάχιστον τραβηγμένο το σφύριγμα, που οδήγησε τον Σέρβο σε αυτή την ενέργεια. 

Η ζημιά που προκλήθηκε στη σπονδυλική στήλη ήταν ανεπανόρθωτη, αφού ο άτυχος παίκτης αναγκάστηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει στις 28 Ιουνίου 2006! 

Αυτή η ρημάδα η στιγμή ήταν πολύ… κακιά. Ο Μπόμπαν είχε μεγάλο ταλέντο και ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί κάποιοι να είχαν… κοντή μνήμη τα πρώτα χρόνια μετά το ατύχημα, αφού ουκ ολίγες φορές είχε παραπονεθεί για αδιαφορία από αυτούς που είχε πάρει υποσχέσεις, αλλά ο απλός κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά… 

Στα χνάρια του πατέρα του, καθώς ασχολείται με το μπάσκετ, βαδίζει ο Βλαδίμηρος, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν… κάτοικος της Πλατείας και από το περασμένο καλοκαίρι φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σε αφιέρωμα που έκαναν πέρυσι οι «New York Times» στην οικογένεια Γιάνκοβιτς, το κείμενο τελειώνει ως εξής: «Ο Βλαδίμηρος φοράει το 12 και ποτέ του δεν ήθελε το 8 του πατέρα του, ωστόσο έχει σκεφτεί να κάνει μια αλλαγή. Ο Μπόμπαν τραυματίστηκε στις 28 του μήνα (Απρίλιος 1993). Πέθανε στις 28 (Ιούνιος 2006) και εκείνη τη μέρα ο Βλάντο σημείωσε 28 πόντους με το παιδικό του Πανιωνίου. «Αν ποτέ πάω στο ΝΒΑ, θα φορέσω το 28…». 

Πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/o-giankobits-xtupaei-to-kefali-tou/672361

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα