22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στροφή Ν. Σμύρνης: Ο εκφυλισμός του δημοτικού συμβουλίου συνεχίζεται – Οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα

1975092_749842968372841_371908820_nΗ δημοτική παράταξη “Στροφή”, του κ. Πάντου εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

Το δημοτικό συμβούλιο της 3/6 όπου ελήφθη ομόφωνη απόφαση να μην ασκήσει ο δήμος έφεση στην υπόθεση των 110 συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας που δικαιώθηκαν πρωτόδικα, σκιάστηκε από την αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της νυν και της επόμενης δημοτικής αρχής.

Η αντιπαράθεση που σιγόβραζε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο βγήκε στην επιφάνεια με αντεγκλήσεις, καθώς οι πλευρές των Γ. Κουτελάκη, Στ. Τζουλάκη και Στ. Κούπα αλληλοκατηγορούνταν για τα πεπραγμένα τους, τις θέσεις αντιδημάρχων που κατέχουν, το αν στηρίζουν ή όχι τον δήμαρχο στο υπόλοιπο της τρέχουσας θητείας (που λήγει το Σεπτέμβρη).

Φυσικά όλες οι πλευρές απέφυγαν να συζητήσουν για την ουσία του προβλήματος που κρατάει το δημοτικό συμβούλιο σε ομηρία, και οδηγεί συνεχώς σε περαιτέρω εκφυλισμό τις διαδικασίες του. Κι αυτή είναι ότι οι παρατάξεις Τζουλάκη και Κουτελάκη έχουν επιλέξει για λόγους ψηφοθηρίας και συμφερόντων να προκαλέσουν μια θεσμική ανωμαλία στο δήμο μας.

Έχουμε έτσι αντιπολιτευόμενους δημοτικούς συμβούλους που δεν ανεξαρτητοποιούνται από την παράταξη του δημάρχου (οι σύμβουλοι που προσχώρησαν στην πλευρά Κουτελάκη), αντιδημάρχους και προέδρους που αντιπολιτεύονται τη δημοτική αρχή (Κουτελάκης, Ιακωβάκη, Σουρβίνος, Καστόρης, Μπίσαλας) και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στα όργανα του δήμου που έχουν πλέον περάσει στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας (δημοτικοί σύμβουλοι παράταξης Κούπα, Απέργη, Τσιάπης).

Απέναντι στη γελοιοποίηση στην οποία όλα αυτά έχουν υποβάλει τις δημοκρατικές λειτουργίες στην πόλη μας εδώ και μήνες, και η οποία πλέον βγαίνει εκρηκτικά στην επιφάνεια, υπάρχει μία μόνο πολιτικά και δεοντολογικά έντιμη επιλογή: η άμεση ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων της πλευράς Κουτελάκη από την παράταξη Τζουλάκη, με ό,τι αυτή συνεπάγεται, καθώς και η παραίτηση των συμβούλων του Στ. Κούπα καθώς και του Π. Τσιάπη και της Μ. Απέργη από τις θέσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στα όργανα του δήμου, έστω και για το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας θητείας.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα