19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση του δημάρχου κ. Τζουλάκη με συμβασιούχους του Τμήματος Καθαριότητας

tzoul omiliaΣήμερα ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης  συναντήθηκε με τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Τμήματος Καθαριότητας, στο γραφείο του ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.  


Ο Δήμαρχος τους υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με το δικηγόρο τους ,το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων και τη νομική σύμβουλο του δήμου.
Στόχος τους είναι, ν’ αναζητήσουν τις κατάλληλες ‘’κινήσεις’’ με τις οποίες θα καλύπτονται,αφ’ενός ο Δήμαρχος και αφ’ετέρου οι εργαζόμενοι,δηλαδή να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους,ώστε μετά την πάροδο ενός μηνός – που είναι δεσμευτική από το νόμο- να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπρόσληψής τους.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, ωστόσο, οι δηλώσεις των υπόλοιπων υποψήφιων δημάρχων Νέας Σμύρνης. Διαβάζοντάς κανείς τις δηλώσεις τους, βγάζει διαφορετικά συμπεράσματα.

 

 

10170733_10152797032666542_9023720181466389529_nΟ Παναγιώτης Πάντος δήλωσε:

 

“Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ βρέθηκε το πρωί μαζί τους και θα είναι στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους να αναγνωριστεί η δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει και μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου (οι εργαζόμενοι καλύπτουν άλλωστε πάγιες ανάγκες του δήμου, αφού ήδη πριν από τρεις μέρες προκηρύχτηκαν πάνω από 100 δίμηνες συμβάσεις για την ίδια θέση, για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί).

Καλούμε το δήμαρχο να μην καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, και να συγκρουστεί με τις μνημονιακές επιταγές.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση κατά της άσκησης έφεσης, την οποία και να εκφράσουμε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Παλεύουμε για τη συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου που επιβάλλει να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι και ελαστικά εργαζόμενοι για θέσεις εργασίας που καλύπτουν διαρκείς ανάγκες, με μόνο στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων”.
1779773_237933033066236_1180632575255785361_nΤέλος ο κ. Κουτελάκης υποστήριξε : “Η αποφαση του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ 100 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΦΕΣΗ για να γινουν οι συμβασεις τους ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Καλουμε το ΔΗΜΑΡΧΟ να ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ αμεσως το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για να λαβει ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τη μη ασκηση ΕΦΕΣΗΣ. Η θεση μου αυτη ειναι σε ευθεια αντιστοιχια με την παρουσια μου ως μαρτυρα στη ΔΙΚΗ”.

 

 

 

Ένα ζήτημα με 3 διαφορετικές αναγνώσεις, ή κάποιοι βρήκαν πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

O Πρόεδρος των Εργαζομένων, κ. Μίλτος Παπουτσής δήλωσε για το ζήτημα:”ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΑΣ Κ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ -ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ-.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.
ΥΓ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ”

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα